گیلان درنمایشگاه گردشگری تهران با ارایه بسته های متنوع سرمایهگذاری و فرصت های سرمایه گذاری در غزفه ای زیبا و مجهز شرکت داشت.
استان همیشه سرسبز
اداره میراث فرهنگی استان گیلان درنمایشگاه گردشگری تهران 1403 یک غرفه زیبا و پر بازدید همچون سال های گذشته طراحی و ایجاد کرده بود که پذیرای بازدیدکنندگان از پایتخت و سایر شهرهای ایران بود.
در این رویداد بزرگ چهار روزه گردشگری، اداره میراث فرهنگی استان گیلان درنمایشگاه گردشگری با ارائه ۲۰ بسته متنوع سرمایهگذاری و ۱۷۰ فرصت سرمایه گذاری نظرهای بسیاری از فعالان گردشگری را به خود جلب کرده بود.
استان گیلان یکی از سرسبزترین استان های ایران است که علاوه بر ساحل های زیبای دریای خزر، دارای جاذبه های باستانی و تاریخی فراوان در کنار طبیعت بکر و زیبایی مانند جنگل های هیرکانی و ظرفیتهای خوراک و صنایعدستی فاخر است.
برای سفر زمینی به این استان، می توانید از جاده های استان های تهران، مازندران و اردبیل استفاده کنید. البته به تازگی جاده ای نیز از استان قزوین به تنکابن احداث شده که مسافران استان قزوین و زنجان نیز می توانند از آن استفاده کنند.
از برخی از میراث فرهنگی و گردشگری این استان می توان به قلعه رودخان، تپه باستانی مارلیک در رودبار، عمارت تاریخی رشت، موزه رشت، آرامگاه میرزا کوچک خان، روستای ماسوله، ییلاق ماسال، استخر زیبای لاهیجان، آرامگاه کاشف السلطنه، پل خشتی لنگرود، قلعه تاریخی صلصال در لیسار… اشاره کرد.
عکاسی در چهار فصل زیبای سال در این استان لذت و زیبایی های خاص خود را دارد. بهار فصل روییدن گل ها و شکوفه های درختان است، در فصل تابستان همه جا به رنگ سبز است، در پاییز، سلطان فصل ها همه جا را رنگی می کند و در زمستان جنگل ها و کوه ها سپید پوش می شوند.

به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان، آقای جهانی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان گفتند استان گیلان مانند سالهای گذشته در این رویداد بزرگ و ملی شرکت دارد و ظرفیتهای حوزه گردشگری و سرمایهگذاری را معرفی و ارائه می کند.
استان گیلان با دارا بودن ظرفیتهای خوراک، صنایعدستی فاخر، ارائه بستهها و فرصتهای سرمایهگذاری و گردشگری برای حضور با شکوه خود در بزرگترین رویداد گردشگری کشور آماده شده و شرکت کرد.
در راستای حضور هرچه بهتر استان گیلان درنمایشگاه گردشگری تهران، اداره میراث فرهنگی با بهره مندی از بخش دولتی، نهادهای علمی، موسسه های آموزش گردشگری، بخش خصوصی و انجمنهای حرفهای گردشگری در این نمایشگاه شرکت کرد.
پبیش از ۲۰ بسته و ۱۷۰ فرصت سرمایهگذاری در حوزه گردشگری از ۱۷ شهرستان استان احصا و در قالب کتابچه فرصتهای سرمایهگذاری تدوین شده است تا در این نمایشگاه برای جذاب سرمایهگذاران داخلی و خارجی ارائه شود.
استان گیلان از ظرفیتی بینظیری در حوزه گردشگری برخوردار است و نمایشگاه گردشگری تهران فرصت مناسبی برای معرفی این ظرفیتها بود که اداره میراث فرهنگی تلاش داشت تا استان گیلان امسال نیز مانند سالهای گذشته در این رویداد بزرگ و مهم ملی حضوری شایسته داشته باشد و همگام با سایر استانها ظرفیتهای منحصربهفرد خود در حوزه گردشگری و سرمایهگذاری را معرفی و ارائه دهد.
استان گیلان با غرفه ای دارای ۳۰۰ متر زمین در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران میزبان گردشگران و هم میهنان بود.

گیلان سفرهدار جهانی
سفره گیلان آوازه جهانی یافته و رشت در کنار آدلاید استرالیا، بارسلونا از اسپانیا، برگن از نروژ، دیترویت از آمریکا، لیورپول از انگلیس، رم از ایتالیا و چند کشور دیگر به عضویت شبکه شهرهای خلاق جهان پیوست و زیتون پرورده منتخب بهترین غذای وگان (گیاهی) در فهرست صد کشور جهان شد و این استان با انبوه غذاهای محلی و پیشینه جهانی، سفرهدار هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری بود.
گردشگری غذا یکی از جاذبههای روستاهای گیلان است و رسوخ این جاذبه بومی در رستورانهای گیلان سبب شد رشت در سال ۹۴ بهعنوان شهر خلاق خوراکشناسی (Gastronomy) در یونسکو به ثبت برسد از دلایل ثبت این شهر بهعنوان شهر خلاق خوراک را استفاده از مواد غذایی محلی و متناسب فصل، منابع غذایی طبیعی غنی همراه با فرهنگ محلی منطقه را میتوان نام برد.
براساس تحقیقات میدانی و مردمی شهرهای استان توسط خانم حاجتی تقریبا هیچ آئین و سنتی از اهالی این منطقه (از تولد و دندان درآوردن نوزاد تا ازدواج و بارداری، از مراسم مذهبی تا آئینهای ملی و از بیماری تا سوگواری) بدون وجود غذای خاص آن مراسم رسمیت نداشته است.
عطر نانهای محلی اکا، خلفه، گندم لاکو، باریک نان، تمی جان و … برکت سفره مردمان این سرزمین است و تمام تلاشم آن است تا در قامت معلم همچنان که سفره مادربزرگان گیلانی برای نسل نو گسترده است و آوازه جهانی یافته، از انتقال اصالتهای خودمانی به نسل نو سرزمینم دریغ نورزم.

فرهنگ غذایی و سفره مادربزرگان گیلانی قابلیت جهانی شدن را دارد و جهانی هم شد و اینک باید در این زمینه سرمایه گذاری شود.
وجهه جهانی رشت با محوریت غذاهای محلی و شناسایی ۴۰۰ نوع غذای مختص به استان ظرفیتی قابل اعتنا برای توسعه گردشگری این خطه با محوریت خوراک است.
با توجه به مطرح شدن این استان در بحث غنای غذای محلی چهار مسیر خوراک اصلی و بسیاری مسیرهای فرعی برای استان تعریف شده است.
مسیرهای جاده ای منجیل، چابکسر، آستارا و خلخال به رشت چهار مسیر اصلی تعریف شده خوراک گیلان است؛ مسیرهای خوراک در واقع مقاصدی است که بر اساس غذاهای محلی اصیل و ثبت شده در فهرست ملی تعریف شده است.
خوشمزهترین جاذبه گردشگری گیلان غذاهای محلی است که طعم طبیعت در درونش رسوخ کرده و باقلاقاتوق؛ سادهترین و خوشمزهترین ابداعات آشپزی این خطه سرسبز است و بس.
دیگر نمی گوییم از مطنجن مرغابی (مرغابی، رب انار، مغز گردو و …)، شیرین قرمه و …؛ ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن خود مینویسد، مساله خوراک انسان و تهیه آن بنیان تمدن را تشکیل میدهد؛ کلیسای جامع و معبد، موزه هنر و تالار موسیقی، کتابخانه و دانشگاه همه روکار بنای تمدن هستند و باید چشمداشت و در پشت ظاهر «مطبخ» را دید و اینک مطبخ غنی گیلان با همه طعم جهانیاش میزبان بازدیدکنندگان نمایشگاه گردشگری شده است.

در نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، تفاهمنامه همکاری میان اداراتکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استانهای گیلان و گلستان با هدف توسعه گردشگری، حفظ و احیای میراثفرهنگی و تقویت صنایعدستی امضا شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان، تفاهمنامه همکاری بین اداراتکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان و گلستان روز سهشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ همزمان با نخستین روز نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، منعقد شد.
پیشنهاد ایجاد کمربند سبز گردشگری شمال کشور، از مهمترین مفاد این تفاهمنامه بود و در این تفاهمنامه استان گیلان متعهد شده است ظرفیتهای تبلیغاتی خود را برای معرفی جاذبههای گلستان به کار گیرد، میزبان رویدادهای مشترک باشد و در طراحی و اجرای مسیرهای طبیعتگردی و گردشگری فرهنگی همکاری کند.
علاوه بر این، استان گیلان تجربه های خود را در زمینه گردشگری سلامت و توسعه اقامتگاههای بومگردی به اشتراک خواهد گذاشت و برای گردشگران گلستانی تسهیلات ویژهای در نظر میگیرد.
استان های گلستان و گیلان در حوزه سرمایهگذاری گردشگری و میراثفرهنگی، ظرفیتهای ارزشمندی دارند که تاکنون در راستای توسعه اقتصادی و رونق گردشگری بین دو استان مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است.

این تفاهمنامه، گامی مهم در مسیر توسعه گردشگری پایدار، تقویت تبلیغ ها، برگزاری نمایشگاهها و جشنوارههای مشترک، حمایت از گردشگری سلامت و طبیعتگردی و تبادل تجربیات در جذب سرمایهگذار است.
همکاری در ایجاد مسیرهای گردشگری جدید، تولید و ترویج صنایعدستی، انجام پژوهشهای مشترک و تقویت زیرساختهای گردشگری از دیگر محورهای این همکاری خواهد بود.
در این تفاهم نامه استان گلستان نیز متعهد شده است با اختصاص فضای مناسب برای نمایشگاهها، ارائه محتوای تبلیغاتی، حمایت از فعالان صنایعدستی و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری، زمینه معرفی بهتر جاذبههای گردشگری را فراهم کند. همچنین، برای گردشگران گیلانی تسهیلات ویژهای در مراکز اقامتی و گردشگری استان در نظر گرفته خواهد شد.
این همکاریها میتواند منجر به افزایش تبادل گردشگر، معرفی ظرفیتهای کمتر شناختهشده و تقویت اقتصاد محلی دو استان شود. برنامهریزی و اجرای منظم این تعهدات، زمینهساز رشد صنعت گردشگری در شمال کشور خواهد بود.

۵ رشته صنایعدستی
استان گیلان درنمایشگاه گردشگری تهران با ۵ رشته صنایعدستی حضور داشت. استان گیلان دارای رشتههای صنایعدستی متنوعی است ولی با ۵ رشته فاخر در این رویداد بینالمللی شرکت کرده بود.
گلیم، حصیر، بامبو، معرق از جمله رشتههایی هستند که در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران در غرفه اداره میراث فرهنگی و گردشگری گیلان معرفی شدند.
صنایعدستی استان گیلان در کنار آثار تاریخی و جاذبههای طبیعی، همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است.
نمایشگاه گردشگری تهران فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری گیلان خصوصا در حوزه گردشگری صنایع دستی و خوراک بود. استان گیلان با محوریت گردشگری ساحلی و گردشگری خوراک دریایی نیز در این نمایشگاه حضور دشت.
در نخستین روز از نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران دانشجویانی از کشورهای عمان، عراق، پاکستان، هند، ترکیه و چین از غرفه گیلان در نمایشگاه بازدید کردند.
لازم به ذکر است مهمانان خارجی که به عنوان سفیران فرهنگی کشورهای مختلف بودند از برنامهها و جاذبههای گردشگری و همچنین غذاهای محلی عرضه شده در غرفه ادارهکل میراث فرهنگی گیلان ابراز خوشحالی و رضایت کرده و در پایان طی نشستی که با حضور قائم مقام و معاون میراث فرهنگی وزارتخانه جناب آقای دکتر دارابی صورت گرفت، با اهدای لوح یادبودی به ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان مراتب تشکر و قدردانی خود را ابراز کردند.
در نشستی با معاون گردشگری و سرمایهگذاران و فعالان گردشگری استان یزد برگزار شد، در خصوص راهاندازی پرواز مستقیم رشت به یزد و ارائه بستههای سرمایهگذاری فی مابین دو استان نیز بحث و گفتوگو شد.

غرفه اداره میراث فرهنگی استان گیلان درنمایشگاه گردشگری تهران، تفاوت چشمگیری را در برگزاری مراسم در بین تمام غرفه ها شاهد بود و آن حضور پررنگ اقوام با لباس های محلی و موسیقی های هر قوم بود. اجرای موسیقی اقوام به صورت زنده، باعث شده بر تعداد بازدیدکنندگان نمایشگاه هرروز افزوده شود.
اجرای موسیقی اقوام که در نمایشگاه های چندسال پیش، خط قرمز محسوب می شد، حالا در این روزهای سخت اقتصادی، بر شادی مردم افزوده است.
اجرای موسیقی اقوام همراه با اجرای سنت های بومی و محلی ثابت کرده ایران فرهنگی، تنوع زیادی دارد و اگر متولیان دولتی، خطوط قرمز بی منطق را بردارند، همینتنوع فرهنگی به توسعه گردشگری می افزاید.
اما مهمترین تغییر در اجرای گروه های مختلف موسیقی، حضور پررنگ بانوان استانهای مختلف برای اجرای آیین های بومی و محلی است.
نیمه فراموش شده، حالا فرصتپیدا کرده تا استعدادهای خود را با رعایت پوشش های زیبای اقوام و حیای زنایرانی بروز دهد.
در غرفه گیلان، امسال شاهد هنرنمایی گروه مهرساناز در دومینروز بودیم که با هزبنه شخصی از شهر مرزی آستارا در نمایشگاه شرکت کرده بودند.

گروهی از بانوان جوان تالش زبانکه با لباس های رنگارنگتالشی به نام؛ شی شالو در غرفه گیلان و محوطه نمایشگاه، آیینسنتی حنابندان، عروس بران و مراسم شکرگذاری برداشت برنج را اجرا کردند.
گروه مهرساناز به سرپرستی ساناز رازمندیان، متشکل از ۲۰بانوی جوان، ۷مرد و ۱۵ کودک هستند که رازمندیان ۳۱ ساله، ۱۳سال است این گروه را تشکیل داده و ضمن پژوهش در آیین های بومی تالش، اجرای عملی آن را آموزش می دهد.
اما از این گروه، تنها ۱۱ نفر به دلیل هزینه های بالای سفر از آستار تا تهران آمدند و تنها یک روز در نمایشگاه هنرنمایی کردند.
ترافیک شدید این روزها در خیابانهای منتهی به نمایشگاه، و بازدید از ایننمایشگاه، تنها یک دلیل دارد، فرصت های مغفول مانده گردشگری و دیدن موسیقی و آیینهای محلی. شادی که از مردم دریغ شده بود و حالا مردم را با شنیدن موسیقی اقوامبه وجد آورده است.
در پایان با تشکر از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی استان گیلان بابت همکاری در تهیه خبر گیلان درنمایشگاه گردشگری تهران ، می توانید در ادامه این خبر گوشه هایی از غرفه استان گیلان در نمایشگاه گردشگری تهران از نگاه دوربین را ببینید.




























برای بازگشت به صفحه اصلی در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای بازگشت به صفحه خبر در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای خواندن مقاله های ایرانشناسی در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای خواندن مقاله میراث جهانی ایران در یونسکو در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
هم اکنون می توانید خبر گیلان درنمایشگاه گردشگری تهران را از طریق واتساپ و تلگرام با دوستان خود به اشتراک بگذارید.