کرمان درنمایشگاه گردشگری تهران از غرفه های پر رفت و آمد بود که مردم با میراث فرهنگی و گردشگری این استان چهار فصل زیبا آشنا شدند.
استان چهار فصل
اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان درنمایشگاه گردشگری تهران همانند سال های گذشته حضور گرمی داشت و به معرفی میراث فرهنگی و گردشگری استان بزرگ کرمان پرداخت.
کرمان که در لیست میراث جهانی تاریخی، طبیعی و ناملموس ایران در سازمان یونسکو، دارای جاذبه هایی مثل باغ شازده ماهان، کاروانسرای گنجعلی خان و چاه کوران، ارگ بم، روستای دستکند میمند و سه قنات گوهر ریز جوپار، اکبرآباد و قاسم آباد و و کویر لوت شهداد و گلیم شیریکی پیچ سیرجان است، دارای جاذبه های بسیار بیشتری به وسعت یک کشور به تنهایی است و در بین استان های ایران دارای رکورد آثار جهانی است.
این میراث فرهنگی و گردشگری و میراث طبیعی ثبت شده در یونسکو باعث رونق گردشگری در این استان شده است و آن را به یکی از مقصدهای توریست های بین المللی کرده است.
کرمان با توجه به قرار گرفتن در مرکز ایران و آب و هوای چهار فصل و محل گذر سفرهای زمینی گردشگران از شمال به جنوب، پذیرای گردشگران از غرب و شرق مانند استان های فارس و سیستان و بلوچستان نیز می باشد.
از دیگر مقصدهای گردشگری استان کرمان می توان به دریاچه جازموریان، حمام یا چایخانه سنتی وکیل، حمام باغ شاهزاده، آرامگاه شاه نعمت الله ولی، موزه شاه نعمت الله ولی، باغ موزه هرندی، موزه سکه، موزه دفاع مقدس، موزه زرتشتیان، کاروانسرای قطب آباد، آب انبارمجموعه گنجعلیخان، بازار اصلی کرمان، مسجد وکیل کرمان، مسجد وکیل بم… اشاره کرد.

قطب گردشگری کشور
یکی از هدف های اداره میراث فرهنگی استان کرمان درنمایشگاه گردشگری تهران گام گذاشتن در مسیر تبدیل شدن به قطب گردشگری کشور بود.
برنامه ریزی، تبلیع و استفاده از پتانسیل های بخش خصوصی و شرکت های بزرگ ملی در استان از جمله کارهایی است که تاکنون برای رسیدن به این هدف انجام شده است.
در این راستا استاندار کرمان، آقای محمد علی طالبی در بازدید از غرفه اداره میراث فرهنگی استان کرمان درنمایشگاه گردشگری تهران با تأکید بر اهمیت صنعت گردشگری برای توسعه اقتصادی کرمان، خواستار برنامهریزی هدفمند و همافزایی میان بخشهای دولتی و خصوصی برای معرفی بهتر ظرفیتهای استان شد.
موقعیت ممتاز جغرافیایی، تنوع اقلیمی و آثار ثبتشده جهانی این استان، کرمان را یکی از مهمترین مقاصد گردشگری ایران تبدیل کرده است و بیشترین آثار ثبتشده در فهرست میراث جهانی یونسکو را دارد و نباید تنها به حضور در این نمایشگاه بسنده کند، لازم است جشنوارهها و نمایشگاههای بیشتری برای معرفی ظرفیتهای عظیم گردشگری این استان برگزار شود.
بر نقش مردم کرمان در معرفی جاذبه های گردشگری استان خود نمی توان غافل بود و همه مردم کرمان باید بهعنوان سفیران گردشگری عمل کنند و با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی، رسانهای و تعامل های اجتماعی، زیباییهای این دیار را به جهانیان معرفی کنند.
برنامههای بلندمدت توسعه گردشگری
برنامههای ویژهای برای توسعه گردشگری تا سال ۱۴۰۵ در استان کرمان در نظر گرفته شده که هماهنگی و اجماع میان ارکان مختلف استان برای پیشرفت این صنعت را لازم دارد.
اهمیت درگیر کردن جامعه محلی در این روند بسیار مهم است و اگر مردم استان در این فرایند مشارکت داشته باشند، میتوانند از آسیبهای احتمالی به مناطق گردشگری جلوگیری کنند.
نقش شوراهای اسلامی شهر و روستا، دهیاران، شهرداریها و دیگر نهادهای محلی در توسعه گردشگری نیز مهم است، چرا که میزان توجه این ارکان مشارکتی جامعه به این حوزه، یکی از ملاکهای ارزیابی عملکردشان خواهد بود.

کارت سفیران گردشگری کرمان
آقای سعید شاهرخی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان در نمایشگاه گردشگری از آغاز توزیع “کارت سفیران گردشگری کرمان” رونمایی کرد.
با راهاندازی یک سکو اطلاعرسانی ویژه، تمامی ظرفیتهای گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی کرمان به مخاطبان داخلی و بینالمللی معرفی خواهد شد.
استان کرمان جایگاه ویژه ای در حوزه میراث فرهنگی دارد و طلایهدار میراث جهانی ایران است و همه مقام های ملی و بینالمللی که در این نمایشگاه حضور داشتند، بر این موضوع اذعان داشتند، استان کرمان دارای تمامی گونههای گردشگری است و هر روز ظرفیتهای جدیدی در این حوزه معرفی میشود.
کرمان در حوزه صنایعدستی نیز حرف های بسیاری برای گفتن دارد و یکی از گنجینه های صنایعدستی کشور است و این نمایشگاه فرصتی شد تا این ظرفیتها را به بازدیدکنندگان داخلی و خارجی معرفی شوند.
طرح “سفیران گردشگری کرمان” نیز با راهاندازی یک پلتفرم ویژه، تمامی ظرفیتهای گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی کرمان به مخاطبان داخلی و بینالمللی معرفی خواهد شد و امروز نیز کارت سفیر گردشگری کرمان برای دو مقام عالیرتبه کشور دکتر مسعود پزشکیان رئیسجمهور، و دکتر محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال شد.
آنچه در غرفه کرمان درنمایشگاه گردشگری تهران تجربه شد، تنها قطرهای از دریای عظیم ظرفیتهای گردشگری کرمان بود و ظرفیت معرفی اثربخش مستمر و مداوم استان کرمان فراهم شده و برای معرفی هرچه بیشتر استان تمامی دست اندر کاران اداره میراث بسیج شده اند.

در حاشیه بازدید معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی از غرفه استان کرمان توافق نامه ای بین اداره میراثفرهنگی کرمان و شرکت پست خصوصی دکاپست در راستای ارسال کارت سفیران گردشگری و ارایه خدمات به هنرمندان صنایعدستی استان منعقد شد و به امضا رسید.
محسنی بندپی در این بازدید با فعالان حوزه گردشگری و صنایعدستی استان کرمان گفتوگو کرد و بر اهمیت توسعه همکاریهای بینبخشی برای ارتقای صنعت گردشگری و صنایعدستی تأکید کرد.
بر اساس این تفاهمنامه، شرکت پست خصوصی دکاپست کرمان مسئولیت ارسال کارت سفیران گردشگری و تولیدهای صنایعدستی صنعتگران استان کرمان را بر عهده خواهد گرفت.
این اقدام به عنوان گامی مهم در راستای معرفی ظرفیتهای گردشگری و صنایعدستی استان کرمان در سطح ملی و بینالمللی قابل ملاحظه است.
این تفاهمنامه میتواند تسهیل کننده توسعه زیرساختهای گردشگری و حمایت از هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی در استان کرمان باشد.

به گفته آقای حاتمی مدیرکل دفتر تسهیلات و کارآفرینی وزارت میراثفرهنگی بخش خصوصی علاقهمند به استفاده از ظرفیتهای موجود در استان کرمان برای توسعه زیرساختهای گردشگری است و این وزارت نیز برنامههایی را برای حمایت از سرمایهگذاران در نظر گرفته است.
نقش ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان در این زمینه بسیار پر رنگ است و همکاران و متخصصان در این استان، با تعهد و تخصصی که دارند، مسائل و فرصتهای سرمایهگذاری را به وزارتخانه منتقل کردهاند و ارتباط تنگاتنگ این ادارهکل با دفتر تسهیلات و کارآفرینی باعث شده است که از وضعیت سرمایهگذاری در کرمان کاملاً مطلع باشیم که بستههای سرمایهگذاری ارزشمندی تهیه شده و پروژههای متعددی برای جذب سرمایهگذاران تعریف شده است و خوشبختانه کرمان از جمله استانهای توانمند در این زمینه محسوب میشود.
اعطای تسهیلات بانکی و جلب مشارکتهای عمومی و خصوصی از مهمترین برنامههای تعریف شده در این حوزهها است.
تفاهمنامههای امضا شده در نمایشگاه گوشه ای از این پروژه بزرگ است و در بخش تأمین مالی، با توجه به تفاهمنامهای که با صندوق توسعه ملی منعقد شده و هماهنگیهای انجامشده با بانکهای عامل، میتوان از پروژههایی که بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، حمایت کرد.
واگذاری بناهای تاریخی کرمان برای مرمت و بهرهبرداری
برنامههایی از سوی وزارت میراثفرهنگی و گردشگری برای استفاده از مشارکتهای عمومی و خصوصی تدوین شده که اگر بناها و اماکن تاریخی نیازمند مرمت و احیا باشند، بخش عمدهای از اختیارات واگذاری این پروژهها به استانها تفویض شده است و ادارهکل استان کرمان میتواند با استفاده از این اختیارات، بناهای تاریخی را حفظ کرده و از طریق واگذاری مدتدار، زمینه بهرهبرداری از آنها را فراهم کند.
با توجه به گستردگی استان کرمان و فاصله آن از پایتخت، این نمایشگاه فرصتی شد تا بستههای سرمایهگذاری استان کرمان معرفی شوند و در تعامل با حوزه ستادی وزارت میراثفرهنگی، اطلاعات این پروژهها ارائه شدند.
در پایان با تشکر از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی کرمان بابت همکاری در تهیه خبر کرمان درنمایشگاه گردشگری تهران، می توانید در ادامه این خبر گوشه هایی از غرفه استان کرمان در نمایشگاه گردشگری تهران را ببینید.



برای بازگشت به صفحه اصلی در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای بازگشت به صفحه خبر در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای خواندن مقاله های ایرانشناسی در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای خواندن مقاله میراث جهانی ایران در یونسکو در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
هم اکنون می توانید این خبر را از طریق واتساپ و تلگرام با دوستان خود به اشتراک بگذارید.