آذربایجان غربی درنمایشگاه گردشگری تهران همانند سال های قبل برای معرفی جاذبه های میراث فرهنگی و گردشگری این قطعه از ایران بزرگ شرکت کرد.
یکی دیگر از استان های دیدنی ایران که دارای میراث فرهنگی و گردشگری و طبیعت بینظیری چون دریاچه ارومیه و کوه های زاگرس است، آذربایجان غربی است.
در این استان که از مرزهای شمالی با آذربایجان و ترکیه شروع می شود و در امتداد مرزهای عراق ادامه دارد شاهد فرهنگ ها و طبیعت زیبایی هستیم.
در این بین میراث فرهنگی و گردشگری بی همتایی در ایران و دنیا نیز برای دیدن توریست ها و گردشگران از جمله کلیساهای ارامنه در جلفا و ماکو و مجموعه تخت سلیمان در نزدیکی شهر تکاب، کاروانسرای شاهعباسی قطور خوی و مراسم آیینی بادراک قرهکلیسا چالدران است که در لیست میراث جهانی ایران در سازمان یونسکو نیز به ثبت رسیده اند.
از دیگر آثار میراث فرهنگی و گردشگری این استان می توان به مسجد جامع ارومیه، بازار ارومیه، موزه ارومیه، دریاچه ارومیه، کلیسای ننه مریم و کتیبه کله شین اشنویه در موزه باستان شناسی ارومیه و تپه های باستانی در بوکان و آرامگاه سید صدر الدین در چالدران و دروازه سنگی، مقبره شمس تبریزی، کلیسای سورپ سرکیس در خوی و آبشار شلماش در سردشت و کلیسای هفتوان، نقوش برجسته خان تختی در سلماس و کاخ موزه باغچه جوق، دخمه سنگی فرهاد در ماکو و دخمه مادی و غار سهولان در مهاباد و تپه باستانی حسنلو… نام برد.

مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی مرتضی صفری با اشاره به تائید برنامههای افق پنج ساله ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی اظهار کرد این برنامه در آینده نزدیک پس از طی فرایندهای اداری برای اجرا به مسئولان استانی ابلاغ خواهد شد.
در این برنامه پیشبینی شده است تعداد گردشگران ورودی به استان به بیش از ۳ میلیون نفر و نیز تعداد هتلها و مراکز اقامتی استان به ۱۶۷ مورد با سههزار و ۲۱۰ اتاق و هفتهزار و چهار تخت اقامتی برسد.
همچنین برنامهریزی شده است در پایان این برنامه تعداد موزههای فعال استان به ۳۲ مورد، تعداد آثار ثبت جهانی به هشت مورد و تعداد آثار غیرمنقول مرمت شده در طول سال به ۶۰ مورد افرایش پیدا کند.
در این مدت همچنین رشد سالانه هشت درصدی اقتصاد صنایعدستی، افزایش ۲۳ درصدی صادرات آثار صنایعدستی و اشتغال پنجهزار و ۲۰۰ نفر در این حوزه از جمله دیگر اهداف پیشبینی شده در برنامه افق ۵ ساله ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی هستند.
جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز امروز دقایقی مهمان غرفه آذربایجان غربی بود.
مریم جلالی، معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز با حضور در غرفه آذربایجان غربی، گفتوگویی صمیمی با هنرمندان استانی داشته و از حضور آنها در نمایشگاه و ارائه آثار شاخص و باکیفیت قدردانی کرد البته فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز امروز از جمله مهمان ویژه غرفه آذربایجان غربی بودند.

حضور پرقدرت
غرفه آذربایجان غربی درنمایشگاه گردشگری تهران با حضور حدود ۸۰ نفر از سرمایهگذاران و فعالان بخشهای مختلف به ویژه بخش خصوصی شرکت کرده و همچنین سوغات مربوط به آذربایجان غربی و صنایعدستی فاخر و شاخص استان در حوزه گلیمبافی، هنرهای چوبی و چرمدوزی را ارائه کرده است.
مهمتر از همه اینها، آذربایجانغربی ۷۶ فرصت سرمایهگذاری تهیه و تدوین کرده که سرمایهگذاران مختلف از سراسر ایران و حتی خارج از کشور میتوانند با مطالعه و بررسی شرایط اقدام به سرمایهگذاری در آذربایجان غربی بکنند.
آذربایجان غربی دارای بیش از ۱۸۰۰ اثر ثبت ملی و پنج اثر ثبت جهانی است و در حال حاضر نیز مسجد جامع ارومیه به عنوان یکی از مساجد مهم و تاریخی کشور به همراه سه مسجد تاریخی دیگر استان در فهرست نامزدهای آثار ثبت جهانی هستند.
همچنین برای ثبت جهانی تپه حسنلو نقده و دژ بسطام نیز پرونده تشکیل شده و ارزیابی مقدماتی صورت گرفته است اما ارزیابی نهایی آن انجام نشده و در حال رفع نواقص این پرونده هستیم تا مورد تائید ارزیابان قرار بگیرد.

برپایی اینگونه نمایشگاهها تاثیر فراوانی دارد چرا که علاقهمندان از بخشهای مختلف آن بازدید کرده و میتوانند با ظرفیتهای مختلف استانهای کشور آشنا شده و براساس آن، مقصد گردشگری خود را انتخاب کنند.
با توجه به افزایش تعداد بازدیدکنندگان و نیز بازدید مسئولان کشوری و استانی از غرفه آذربایجان غربی درنمایشگاه گردشگری تهران امید است دستاوردهای هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران برای استان ما بسیار زیاد بوده و خروجی آنها رونق و توسعه گردشگری در آذربایجان غربی باشد.
از مزیت های برپایی نمایشگاه این است که از همه جای ایران در آن شرکت کرده و دور هم جمع میشوند و همواره شاهد بودم که با توزیع بروشور و راهنمایی بازدیدکنندگان، تعدادی زیادی از آنها برای سفر به استان زیبا و تاریخی آذربایجان غربی راغب میشوند.

خوشبختانه با وجود شرایط بد اقتصادی جامعه، اما نمایشگاه امسال بسیار پررونق بود و غرفه آذربایجان غربی درنمایشگاه گردشگری تهران نیز نسبت به سالی های گذشته بسیار زیباتر بوده و به لحاظ موقعیت مکانی در محل مناسبی از سالن قرار داشت و به لحاظ وسعت و طراحی نیز بهتر از گذشته بود.
با توجه به اینکه بازدیدکنندگان در نمایشگاه امسال به آداب و سنن، لباسهای محلی، موسیقی و رقص سنتی، علاقه بسیاری نشان دادند بنابراین این موارد میتواند به جذب گردشگران فرهنگی داخلی و خارجی کمک شایانی کند بنابراین اگر بتوان سنتهای خاص مناطق مختلف کشور را به انحای مختلف، در قالب عکس و ویدیو به گردشگران نشان دهیم و از سوی دیگر از روشهای نوین برای تبلیغات حوزه گردشگری استفاده کنیم در آن صورت شاهد افزایش رونق گردشگری در آذربایجان غربی خواهیم شد.
بیتردید اگر صنعت گردشگری آذربایجان غربی پویاتر شود تعداد فعلی راهنمایان گردشگری نمیتواند پاسخگوی خیل عظیم گردشگران داخلی و خارجی شود.
در این راستا انجمن صنفی راهنمایان گردشگری برای افزایش توانمندی سفیران گردشگری، دورههای آموزشی را به صورت مرتب برنامهریزی و برگزار کرده و در این زمینه از ظرفیت اساتید استانی و کشوری استفاده خواهد شد.

بیتردید نمایشگاه گردشگری یکی از زمینههای بسیار مهم برای معرفی ظرفیتها و بهرهمندی از فرصت فعالیت بهصورت B TO B است و افراد، شرکتها و سازمانها میتوانند در این بستر آشنایی خوبی با هم داشته و فعالیتهای گستردهای را انجام دهند.
با توجه به اینکه فعالان بخشهای مختلف صنعت گردشگری و شرکتهای داخلی و خارجی در این نمایشگاه حضور دارند، در صورت معرفی توانمند ظرفیتهای گردشگری، گامهای موفقی برای توسعه و رونق گردشگری آینده استانها برداشته خواهد شد.
نمایشگاهها در همه جای دنیا با هدف معرفی فعالیتهای کنونی مقاصد گردشگری برای توسعه و بهرهوری این صنعت صورت گرفته و با معرفی اهداف آینده تلاش برای ثبت هر چه بیشتر رکوردهای جذب توریست انجام میشود و بیتردید حضور اساتید و افراد تأثیرگذار در نمایشگاهها این معرفی پرقدرت انجام خواهد شد.
با اهدافی که برای معرفی آذربایجان غربی همچون برگزاری تورهای اینفو در آینده خواهیم داشت، این نمایشگاه در جذب گردشگر از سطح کشور به استان موثر خواهد بود امیدواریم یک جهش توسعه گردشگری را شاهد باشیم و از سوی دیگر آذربایجان غربی بتواند از وضعیت کنونی به صورت پرقدرتتری استفاده کند و با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی و وجود مرزهای مشترک با دیگر کشورها، بتوان روزی طلایهدار جذب گردشگر در سطح کشور باشد.
با توجه به سرعت رشد و توسعه گردشگری در دنیا، ما نیز باید تلاش برای بهرهمندی از ظرفیتها و روشهای معرفی نوین همچون استفاده پرقدرت از رسانههای معتبر در سطح دنیا داشته باشیم.
در پایان با تشکر از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی آذربایجان غربی بابت همکاری در تهیه خبر آذربایجان غربی درنمایشگاه گردشگری تهران، می توانید در ادامه این خبر گوشه هایی از غرفه استان آذربایجان غربی در نمایشگاه گردشگری تهران را ببینید.





برای بازگشت به صفحه اصلی در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای بازگشت به صفحه خبر در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای خواندن مقاله های ایرانشناسی در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای خواندن مقاله میراث جهانی ایران در یونسکو در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
هم اکنون می توانید این خبر را از طریق واتساپ و تلگرام با دوستان خود به اشتراک بگذارید.