زنجان درنمایشگاه گردشگری تهران با یک غرفه آرایی زیبا و دستی پر از جاذبه های میراث فرهنگی، گردشگری و فرصت های سرمایه گذاری شرکت کرد.
گنبد سلطانیه
اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان درنمایشگاه گردشگری تهران حضور داشت و گل سرسبد میراث فرهنگی و گردشگری این استان نیز گنبد سلطانیه در 30 کیلومتری شهر زنجان بود که در لیست میراث جهانی ایران در سازمان یونسکو به ثبت رسیده است.
استان زنجان در مسیرهای زمینی تقریبا از دو مسیر اتوبانی تهران (شرق) و تبریز (غرب) قابل دسترسی برای گردشگران و ایرانگردان است و از شمال و جنوب نیز از طریق جاده های کوهستانی و دوطرفه قابل دسترسی است.
استان زنجان دارای صنایع بینظیری در ایران است و با توجه به ثبت جهانی گنبد سلطانیه و سایر میراث فرهنگی و گردشگری استان مانند موزه مردان نمکی، غار کتله خور، بازار تاریخی زنجان، بنای رختشویخانه زنجان، کاروانسرا سنگی، پل سردار، حصارسلجوقی شهرزنجان، مـقبره و خانقاه چلپی اوغلو، مـعبد داش کسن (معبد اژدها)، مـقبره ملا حسن کاشی، قیزلار قلعه سی، قلعه بهستان، آتشکده تشویر و… این استان هم در لیست توریست های بین المللی قرار گرفته، هم با توجه به نزدیکی به پایتخت ایران، تهران که پرجمعیت ترین شهر کشور است، تبدیل به مقصد گردشگری برای گردشگران داخلی شده است.
یکی از دیگر شگفتی های دیدنی این استان، موزه مردان نمکی در شهر زنجان است که بقایای جسد مردان نمکی یافت شده در معدن نمک زنجان را که تقریبا پس از 2000 سال هنوز سالم مانده است را برای نمایش عموم قرار داده است.
استان زنجان دارای طبیعت زیبا و دشت های بی مانندی است که در این خبر نمی توان به آن پرداخت ولی به تمام عکاس ها و ایرانگردان شدیدا توصیه می شود در صورتی که از این استان بازدید نکرده اند حتما در برنامه های آینده خود، سفر به زتجان را قرار دهند.
شعار نمایشگاه امسال “گردشگری، صلح اقوام و وفاق ملی” برگزیده شده بود و استان زنجان در این رویداد فرهنگی با تم “طبیعت و خوراک” در سالن شماره ۸ و ۹ حضور یافته بود.

۵۶ بسته سرمایهگذاری و سفر
به گزارشروابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، داریوش نادری سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان اعلام کرد استان زنجان مانند سالهای گذشته در این رویداد بزرگ و ملی شرکت کرد و ظرفیتهای حوزه گردشگری و سرمایهگذاری را معرفی و ارائه داد.
غرفه زنجان در این دوره از نمایشگاه ۳۲۲ متر مربع مساحت داشت و با طراحی متفاوت نسبت به سالهای گذشته در سالن ۸ و ۹ این نمایشگاه میزبان علاقمندان بود.
در غرفه زنجان با هدف معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری استان بیش از ۵۶ بسته سرمایهگذاری مربوط به مناطق مختلف با موضوع احیای بناهای تاریخی و طرحهای گردشگری برای ارائه به متقاضیان سرمایهگذاری در حوزه گردشگری آماده شدهبود.
همچنین در این دوره از نمایشگاه بستههای سفر متناسب با سلایق مختلف برای گردشگران داخلی و خارجی تهیه شده که علاوه بر کتاب و بروشور بهصورت QR CODE نیز در دسترس بود تا علاقمندان بتوانند به راحتی اطلاعات مورد نظر خود را دریافت کنند.

ورکشاپ زنده چاروق زنجان
صنعتگر پیشکسوت زنجانی به فعالیت تولید محصول فاخر صنایعدستی استان در رشته چاروقدوزی بافی بهشکل زنده برای آشنایی هر چه بهتر و بیشتر بازدیدکنندگان در غرفه گردشگری نمایشگاه بین المللی تهران پرداخت.
در این نمایشگاه محصولات صنایعدستی شاخص و فاخر استان در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت که چاروق (عکس بالا) یکی از باارزشترین و اصیلترین صنایعدستی های استان است.
این استان از گذشته تاکنون با داشتن صنایعدستی شاخص که زاییده هنر دست زنان و مردان این مرز و بوم است مشهور بوده که خوشبختانه با فعالیت کارگاههای زنده این تولیدات در نمایشگاه بین المللی مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.

ورکشاپ زنده قلمزنی زنجان
ورکشاپ زنده رشته قلمزنی زنجان (عکس بالا) در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه اجرا شد. قلم زنی یکی از روشهای تزئین فلز است. هنر تزئین فلزها در ایران قدمت سه هزار ساله دارد. در زنجان فلزاتی چون نقره ، مفرغ، برنج و مس در هنر قلم زنی مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از پر رونق ترین رشته های صنایع دستی قلم زنی است که محصول های مسی و برنجی را با نقوش خاصی می آراید. هنرمندان زنجانی با ابزاری خاص بر روی سطوح مختلف نقش گل و مرغ اشعار زیبای فارسی را حک می کنند تا زیبایی محصول های خود را به رخ بینندگان بکشند.

۸ رشته صنایعدستی
استان زنجان دارای ۵۵ رشته صنایعدستی است که غرفه ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان درنمایشگاه گردشگری تهران با ۸ رشته فاخر در این رویداد بینالمللی شرکت کرده بود.
زنجان به رشتههای ملیلهکاری، چاقوسازی، تذهيب روی چوب، فیروزه کوبی، چاروقدوزی، مس، قلمزنی در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران حضور پیدا کرد.
صنایع دستی استان زنجان در کنار آثار تاریخی و جاذبههای طبیعی، توجه گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب میکنند. استان زنجان را میتوان خاستگاه هنرهای ارزشمند دستی دانست که همواره در طول تاریخ به عنوان یک هنر ارزشمند مطرح بوده است.
شهر زنجان بنابر تصویب یونسکو در سال ۱۳۹۸، شهر جهانی ملیله نام گرفت که توانسته هنر و اصالت صنایع دستی فلزی خود را به نمایش بگذارد.

موسیقی سنتی آشیقی زنجان
موسیقی سنتی آشیقی (عکس بالا) به زبان آذری با هدف معرفی آداب و رسوم مردم این استان در این رویداد بینالمللی اجرا شد. موسیقی همواره در زنجان از طرفداران بیشماری برخوردار است و در جشن ها و مناسبت های مختلف از موسیقی سنتی زنجان استفاده می شود.
هنر موسیقی آشیقی قدمتی ۷هزار ساله دارد که به عنوان موسیقی بومی آذربایجانیها مورد استقبال بسیاری از مردم زنجان است.
استان زنجان را میتوان خاستگاه هنرهای ارزشمند است که موسیقی یکی از آن ها است.

سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از غرفه استان زنجان در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران بازدید کرد.
در این بازدید، ظرفیتهای گردشگری استان زنجان، از جمله جاذبههای تاریخی، طبیعی و فرهنگی،گردشگری کشاورزی و وابسته، صنایعدستی آن معرفی شد.
در این بازدید برنامههای سرمایهگذاری استان و همچنین چالش ها و موانع در حوزه گردشگری و به ویژه غار کتله خور شهرستان خدابنده مطرح شد و با سرمایه گذار طرح گفتگو انجام شد.
رویدادهای گردشگری استان زنجان در قالب ۱۰۰ عکس، کتابچه و همچنین ویدیو وال برای بازدید عموم در غرفه زنجان درنمایشگاه گردشگری تهران به نمایش گذاشته شد.
جشنواره ملی آش ایرانی، نمایشگاه ملی صنایع دستی، جشنواره غذای اکو، جاده ابریشم و اجتماع عظیم یوم العباس، جشنواره گلاب، گردو، ماهی، و غیره با میزبانی استان زنجان برگزار شد.
رویدادها در برنامههای توسعهای و بازاریابی نقش مؤثر و برجستهای ایفا میکنند که با هدف معرفی جاذبههای گردشگری زنجان و جذب سرمایهگذار به نمایش درآمد.

تفاهم نامه های همکاری
پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و ادارهکل میراثفرهنگی زنجان، در راستای همکاریهای نظامند مشترک پژوهشی در حوزههای حفاظت ومرمت اشیاء، ابنیه و بافتهای تاریخی-فرهنگی، زبانشناسی، باستانسنجی، مردمشناسی، هنرهای سنتی، گردشگری و مطالعات میان رشتهای مرتبط تفاهمنامه همکاری علمی پژوهشی امضا کردند.
این تفاهمنامه با هدف بهرهگیری متقابل طرفین از منابع اطلاعاتی، اسناد، ظرفیتهای پژوهشی، مطالعاتی و تخصصی میان دو مرکز منعقد شد.
همکاری مشترک در برگزاری همایشها، میزگردها و کارگاههای آموزشی، تبادل اطلاعات و بهرهبرداری متقابل از منابع علمی، انجام بازدیدهای متقابل علمی برای اعضای اداره کل و پژوهشگاه، ایجاد زمینههای لازم بمنظور بهرهگیری طرفین از پتانسیلهای پژوهشی یکدیگر است.

تفاهم نامه همکاری فی ما بین اداره کل میراثفرهنگی استان زنجان و منطقه ازاد کیش نیز در حوزه گردشگری در چهارمین روز از نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران انعقاد شد.
همکاری در زمینه برپایی همایشها، رویدادها، نمایشگاههای گردشگری و صنایعدستی ملی و بین المللی، احصاء و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری صنعت گردشگری و صنایعدستی، طراحی سفرهای ارزان، همکاری در زمینه توسعه گردشگری سلامت انجام خواهد شد.
ارتباطات پایدار بین دو این دو استان، نهتنها باعث افزایش تعداد گردشگران خواهد شد، بلکه زمینه را برای تعاملات اقتصادی و فرهنگی بیشتر فراهم میکند.
توسعه همکاریهای علمی پژوهشی و آموزشی در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، انتقال دانش و تجربه میان کارشناسان گردشگری طرفین، برگزاری هفتههای فرهنگی و گردشگری به صورت دوره ای، توسعه صنعت گردشگری و صنایع دستی و حضور فعال شرکتهای استارتاپی و دانش بنیان، مطالعه و تهیه پروندههای ثبتی آثار تاریخی و طبیعی میراث ملموس و ناملموس در فهرست آثار ملی و جهانی انجام خواهد.
همکاری در زمینه شناسایی و معرفی گروه های مخاطب و زمینهسازی جهت ایجاد خطوط پروازی، تشکیل کارگروه توسعه بازار گردشگری طرفین و به اشتراک گذاشتن ظرفیتها و توانمندیهای انجام خواهد شد.
همکاری متقابل در جهت ایجاد رابطه و تعامل میان فعالان گردشگری و اقتصادی طرفین و برقراری خطوط حمل و نقل مسافری – ترانزیتی بین طرفین و کشورهای بازار انجام خواهد شد.
این تفاهمنامه، علاوه بر اجرای تورهای مشترک و تبادل گردشگر، شامل برنامهریزیهای مشترک برای بازاریابی و تبلیغات گردشگری، برگزاری دورههای آموزشی و تبادل دانش و تجربیات در صنعت گردشگری است.

تفاهم نامه همکاری فی ما بین اداره کل میراثفرهنگی استان زنجان و منطقه ازاد قشم در حوزه گردشگری در چهارمین روز از نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران نیز انعقاد شد که در این راستا پذیرش مسافران و گردشگران بیشتر به رونق اقتصادی بخش گردشگری کمک میکند.
تفاهمنامههایی برای رونق حوزه گردشگری بین مدیران مرتبط بسته خواهد شد و برگزاری نمایشگاههای صنایعدستی در دو استان نیز از دیگر برنامههای پیشنهادی در این تفاهم نامه بود و همچنین هدف از این تفاهمنامه به اشتراک گذاشتن ظرفیتهای گردشگری دو استان و تبادل گردشگر است.
ارتباطات پایدار بین دو این دو استان، نهتنها باعث افزایش تعداد گردشگران خواهد شد، بلکه زمینه را برای تعامل های اقتصادی و فرهنگی بیشتر فراهم میکند.
برگزاری تورهای گردشگری، برنامههای تلویزیونی، شبهای فرهنگی، جشنوارههای مشترک و… از جمله موضوع های این تفاهمنامه است.
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران از ۲۳ تا ۲۶ بهمنماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد و استان زنجان با محوریت سرمایهگذاری و معرفی ظرفیتهای گردشگری در سالن ۸ و ۹ این نمایشگاه حضور دشت
در پایان با تشکر از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی زنجان بابت همکاری در تهیه خبر زنجان درنمایشگاه گردشگری تهران، در ادامه این خبر گوشه هایی از غرفه استان زنجان در نمایشگاه گردشگری تهران را می توانید ببینید.





















برای بازگشت به صفحه اصلی در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای بازگشت به صفحه خبر در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای خواندن مقاله های ایرانشناسی در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
برای خواندن مقاله میراث جهانی ایران در یونسکو در سایت پرشیا لطفا اینجا کلیک کنید.
هم اکنون می توانید این خبر را از طریق واتساپ و تلگرام با دوستان خود به اشتراک بگذارید.